admin sam na ovoj stranici, prebolio sam coronu, ona zaista postoji, ovo je moje iskustvo

Admin sam na ovoj stranici, prebolio sam coronu, ona zaista postoji, ovo je moje iskustvo

Admin sam na ovoj stranici, prebolio sam coronu i želim sa vama da podijelim svoje iskustvo.

Naime, 28.06.2020. godine osjetio sam jako čudnu bol u koži, uglavnom u predjelu ledja. Osjećaj jako sličan onome kada “izgorite” na suncu. Konstantno peckanje i bol pogotovo na dodir.

Obzirom da nisam osjećao malaksalost i nisam imao drugih simptoma, nisam išao na pregled.

Taj osjećaj trajao je neka 3-4 dana, i konačno je prošao.

05.07.2020 godine primijetio sam da ne osjetim miris alkohola za dezinfekciju ruku prilikom ulaska u banku. To mi je bilo jako čudno jer po dosadašnjem iskustvu, prilikom ulaska u neku instituciju, pri dezinfikovanju ruku taj alkohol ima baš jak miris.

Vratio sam se i ponovo nanio alkohol na ruke i pomirisao ga iz bliza, i uopšte nisam osjećao miris . Pitao sam prijatelja koji je bio sa mnom da li njemu alkohol “smrdi”, rekao je, da, osjeti se baš jako.

Tada sam posumnjao na covid, jer je gubitak okusa i mirisa baš specifičan simptom za tu bolest.

Odmah sam otišao doma i provjerio da li sam zaista izgubio čulo mirisa, jer mi je osjećaj bio nevjerovatan, mirisao sam šampon za kosu, gel za tuširanje , parfem , i apsolutno nikakav miris nisam osjetio.

Nakon toga otišao sam u dom zdravlja, gdje su mi dali uputnicu na infektivnu kliniku da uradim test na covid. Što sam i uradio, i gle čuda pozitivan je, kako sam i sam pretpostavljao.

Dobio sam rješenje u izolaciji 14 dana. Kao i osobe s kojima sam bio u bliskom kontaktu u posljednjih 7 dana. Na svu sreću virus nisam nikome prenio.

Obzirom da nisam imao temperaturu , malaksalost i ostale teže simptome, nisam dobio nikakvu terapiju, samo preporuke da unosim mnogo vitamina C kako mi imuni sistem ne bio pao.

Svaki dan su me zvali dežurni ljekari da pitaju za zdravstveno stanje, da li ima promjena. Takođe sam svakodnevno imao posjetu od policijskih službenika koji su provjeravali pridržavam li se rješenja o izolaciji.

Na svu sreću nisam razvio teže simptome i sve se završilo na tom prvobitnom peckanju kože i gubljenju čula mirisa i okusa , koje se vratilo nakon 5 dana.

Nakon isteka izolacije vratio sam se svakodnevnom životu.

Ja sam hvala Bogu imao izuzetno blage simptome, ali sam osjetio da je to nešto novo . Poznajem svoj organizam i otprilike znam kada sam samo prehlađen , kada imam samo grip , po reakciji svog organizma otprilike znam šta je u pitanju, ali ovo je bio neki totalno novi osjećaj. Znao sam da se nešto novo dešava sa mojim tijelom.

Vjerujte u virus, nemojte ga olako shvatiti . On zaista postoji, čak su dva moja poznanika preminula od posljedica upale pluća.

Zaista nije bezazleno. Ja sam zaista imao sreće , što ne znači da će neko od vas ili vaših bližnjih.

Čuvajte se.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *