Tijana Radović iz Bratunca postala je simbol borbe za život i ujedinjenja humanih ljudi. Njeno liječenje od limfoblastne leukemije u Bolonji omogućeno je zahvaljujući nesebičnoj pomoći brojnih ljudi. Poslije skoro devet mjeseci provedenih na liječenju, Tijana je dobila otpusnu listu, čime je potvrđeno da je uspješno pobijedila ovu tešku bolest.

Njen otac Milisav objavio je na Facebooku da je najsretniji čovjek na svijetu. Zahvalio je Bogu, svim humanim ljudima, komšijama, udruženjima i privrednicima iz Bratunca, Srebrenice i Ljubovije, kao i cijele Republike Srpske i BiH, koji su pomogli u obezbjeđivanju sredstava za Tijanino liječenje u Bolonji.

“Hvala svima na velikoj pomoći i podršci, jer bez vas ne bismo uspjeli. Beskrajno zahvalna porodica Radović”, napisao je Milisav u svom emotivnom postu.

Koliko je zaista solidarnost bitna

Sredinom novembra prošle godine, Tijana je otputovala na kliniku u Bolonju. Njena porodica, uz podršku humanih ljudi širom svijeta, prikupila je 225.000 eura za njeno liječenje. Sudbina ove mlade djevojke ujedinila je ljude iz Bratunca i susjednih općina, ali i mnogo šire. Velika doza solidarnosti i empatije pokazana je kroz ovu akciju, a ovako lijepe vijesti obradovale su mnoge ljude koji poznaju ili su čuli za Tijaninu borbu.

Kako je započela njena borba

Tijana je u februaru 2019. godine saznala da boluje od leukemije. Od tada je započela njena borba za život. Nakon dvanaestomjesečne borbe i liječenja, Tijanina želja da nastavi život tamo gdje je stao prije bolesti nije se ispunila. Početkom februara 2022. godine, dijagnosticiran joj je recidiv bolesti, pa je ponovo započela liječenje. Iz ove velike i teške borbe, Tijana je izašla kao pobjednik.

Njen oporavak bio je moguć zahvaljujući zajedničkim naporima mnogih ljudi, koji su pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu u najtežim trenucima. Ovaj uspjeh nije samo Tijanina pobjeda, već i pobjeda svih koji su vjerovali u nju i pružili joj podršku.

Priča o Tijani Radović nije samo priča o borbi protiv bolesti, već i priča o ljudskoj solidarnosti i snazi zajedništva. Njena pobjeda nad leukemijom inspiracija je svima koji se bore s teškim životnim izazovima i podsjetnik da uz podršku i zajedništvo možemo postići čuda.

Tijana sada može nastaviti svoj život s novom snagom i nadom, znajući da nije sama. Njena priča ostaje trajni podsjetnik na moć zajedništva i humanosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here