Izluđuje vas prašina, obrišite je smjesom ovih par sastojaka koje imate u kući, i čistit ćete 10 puta rjeđe, a sve će se blistati

U ovo današnje vrijeme u kojem živimo u kojemu je sve ubrzano i veoma dinamično, svi mi imamo veoma malo vremena za neke normalne kućanske poslove. Ono što većina nas radi je da kupuje mnoga hemijska sredstva koja navodno olakšavaju posao u kući, ali problem je taj što mnogi od tih sredstava znaju da budu veoma štetni po ljudski organizam, ma koliko možda i bili dobri za čišćenje. Na sreću postoje neki stari načini sredstva sa kojima se kuća isto tako može uspješno očistiti, a da ne bude štetno po naše zdravlje.

Ono što vam je potrebno za ovo sredstvo je : jedna šolja vode, četvrtina šolje alkoholnog sirćeta, dvije supene kašike maslinovog ulja i 10 do 15 kapi esencijalnog ulja. Sirće je inače poznato kao univerzalni čistač, maslinovo ulje samo po sebi ne dozvoljava da se prašina brzo skuplja na mjestima koji se pređu sa ovim sredstvom, a esencijalna ulja daju lijep miris svemu, a priprema ide na sljedeći način: Potrebno je da sve sastojke izmiješate u jednoj posudi sa špricom (iskorištena sredstva za pranje prozora). Poslije toga, bocu dobro izmućkajte prije upotrebe kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.

Ono što trebate je da tečnost naprskate na površinu koju želite da očistite ili na krpu kojom želite da očistite određenu površinu, a zahvaljujući ovome sredstvu, prašinu ćete čistiti tri puta rjeđe nego inače, a ujedno nećete rizikovati sa hemijskim sredstvima koji mogu da naškode vašem zdravlju. Treba napomenuti da je ovo sredstvo namijenjeno isključivo za drvene površine koje svaka kuća ima. Jedne od najčešćih mrlja na drvenim stolovima jesu prstenovi od čaša koje možete očistiti tako da na tragove nanesete mješavinu ulja i soli, te ih nakon nekoliko minuta prebrišete pamučnom krpom.

Izvor: kreacije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here