Jača srce, liječi anemiju i povećava plodnost (kod muškaraca) , a sadrži samo dva sastojka. Pogledajte način upotrebe.

Orah u kombinaciji sa medom može da oporavi tijelo i pomogne vam u izlječenju nekih tvrdoglavih vidova bolesti. Donosimo vam deset recepata za izlječenje cijelog tijela

Neka vam ove jeseni orasi obavezno budu pri ruci. Prava su riznica zdravlja, puna antioksidanata i hranljivih materija. Naberite ih još danas, u jeku sezone. Od ove hranljive namirnice možete napraviti remek djela u kuhinji, ali i lijekove koji će čuvati vaše zdravlje cijele godine.

Orasi u medu za bolju plodnost i potenciju

Orah je prirodni afrodizijak sadrži vitamine B1 i B2 koji tijelu daju energiju, i vitalne elemente koji su bitni za razvoj polnih žlezdi. Bogat je cinkom, koji je važan za normalnu se*sualnu aktivnost i rad prostate.

Ima pojačano djelovanje u kombinaciji sa medom, koji takođe obiluje materijama važnim za muško reproduktivno zdravlje. Dokazano je da ni jedan farmaceutski preparat se ne može mjeriti sa ovom kombinacijom po djelotvornosti.

U jednakim omjerima pomiješajte mljevene orahe sa kestenovim medom i jedite tri kašike mešavine, 3 puta na dan.

Da bi se postigli željeni efekti, treba trajati najmanje 20 do 30 dana. Ova mješavina je djelotvorna i kod visokog krvnog pritiska i glavobolje.

Mješavina protiv anemije

Ovom smjesom pobijedite anemiju i iscrpljenost. Pripremite smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve dobro izmješajte i uzimajte jednu čajnu kašičicu svaka tri do četiri sata.

Orahovo mlijeko protiv čira na želudcu

Orahovo mlijeko je lijek koji pospješuje zarastanje čireva na želudcu. Za pripremu mlijeka prelijte 20 grama samlevenih oraha sa dva decilitra ključajuće vode.

Dobro promućkajte, procijedite i dodajte veliku kašiku meda. Prije svakog obroka uzimajte pet do šest malih kašičica orahovog mlijeka.

Zeleni orasi za štitnu žlijezdu

Mladi zeleni orasi bogati su glavnim gradivnim elementima hormona štitne žlezde – jodom i tirozinom. U kliničkim ispitivanjima je potvrđeno da ulje zelenog oraha značajno povećava nivo tiroksina.

Ovaj recept od zelenih oraha jako je popularan u lečenju hipotireoze prirodnim putem. U jednakom omjeru pomiješajte mljevene zelene orahe (veličine lešnjaka), s medom. Ostavite na tamnom mjestu 30 dana. Uzimajte jednu čajnu kašičicu dnevno.

Tradicionalna ruska tinktura protiv svih vrsta tumora

Usitnite 150 grama korijena valerijane, 50 grama muskatnog oraščića i 50 grama pupoljaka breze, prelijte sa pola litre votke ili rakije te dodajte 150 grama cijelih ljuski zelenih oraha.

Izvor: 24h.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here