Sigurno ne postoji ni jedan građanin ove zemlje, ali i regiona koji se ne sjeća priče o malom Mehi iz Gračanice, dječaku koji je 2017. godine u požaru u dvorištu kuće zadobio strašne, po život opasne opekotine.

Tada, uz sve napore porodice, ljekari u BiH rekli su da nema čak ni 1 posto šanse da preživi, no hrabro srce ovog dječaka, porodice, komšija ali i dobrih ljudi dokazalo je da su čuda moguća.

Naime, Meho, od milja prozvan “beton” danas je uspješan srednjoškolac, a njegova sestra odlučila je borbi svoje porodice pretočiti u knjigu.

Ona je na svom Facebook profilu napisala dirljivi status, u kojem se može pronaći svako ko je, barem jednom u životu, imao iskušenje koje je pobjedio.

Izgleda nemoguće, dokle god se ne završi… Prije šest godina, na upit mojih roditelja da li moj brat ima šanse da preživi, doktorica koju nikada neću osloviti imenom i prezimenom, rekla je sljedeće (citiram) –“Ovo dijete ako uopšte preživi, morat će se mijenjati literatura medicine”, inicirajući na odgovor da NEMA ŠANSE. Šest godina poslije, Mehmed je živ, a umjesto mijenjanja medicinske literature, ja sam odlučila da stvaram novu – literaturu o Mehmedu. Ova knjiga poklon je mom bratu, mojim roditeljima, DOKTORIMA kojima je uz Božiju pomoć, empatiju i stručnost bila sasvim dovoljna i postojeća medicinska literatura da Mehmeda ipak održe na životu, te svakom čovjeku koji je na bilo koji način bio dio ove priče.

Detalje o promociji knjige o dječaku koji ispisuje nove stranice medicine i koji je dokaz da je volja za životom često jača od bilo koje nauke, saznat ćemo u narednim danima.

Izvor: Pressmediabih.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here