3 vježbe za vid kao kod pilota, jeste li znali da je uopće moguće vježbati vid?. Uvjerite se da jeste, pogledajte u nastavku.

Samo tri minuta dnevno je dovoljno da izvežbate svoje oči i popravite svoj vid ili sprečite njegovo slabljenje.

Da li ste se nakada zapitali kako to da vežbamo sve delove tela, ruke, noge, stomak, prste… a svoje oči i vid gotovo da uopšte ne vežbamo, iako znamo da očni mišići igraju veliku ulogu kvalitetu našeg vida.

Radite ove tri vežbe svakodnevno i imaćete savršen vid. Treba vam samo tri minuta.

1. Pridržavajte kapke prstima

Normalna je pojava, u današnje vreme, da ste neispavani i da su vam oči često umorne. Zato primenite sledeću vežbu i za samo jedan minut ćete odmoriti očne mišiće, piše Lifehack.org.

– Zatvorite oči i stavite po jedan prst na mesta gde se kapci spajaju. Pritisnite i time sprečite kapke da se otvore i držite tako 2-3 sekunde, a zatim pustite i otvorite oči.

– Ponovite proces 5 do 10 puta.

2. Ukrstite oči

Sigurno ste se kao deca igrali “zrike” i ukrštali oči iz zabave. Sada to treba da radite zbog svog vida.

– Uzmite neki predmet, na primer olovku, postavite je na udaljenost dužine svoje ruke, tačno između očiju i približavajte je polako do svog nosa. Sve vreme fokusirajte olovku.

– Nakon što ste gotovo dodirnuli svoj nos, ponovo je polako udaljite do dužine ruke.

3. Menjajte fokus

Ovom vežbom ćete učiniti da vam se zenice šire i skupljaju, što ima višestruke pozitivne efekte na vaš vid.

– Izaberite jedan predmet koji je udaljen od vas oko 10 metara, još jedan predmet koji je udaljen od vas oko 3 metra i ispružite palac ispred sebe na dužinu ruke.

– Menjajte fokus od svog palca ka objektu udaljenom 3 metra, zatim ka onom udaljenom 10 metara. Zadržavajte fokus po par sekundi.

– Ponovite ceo ciklus 5 do 10 puta.

Kako da spriječite rak pomoću limuna pogledajte ovdje: https://dominantni.com/limun-koristen-na-ovaj-nacin-sprjecava-rak-depresiju-i-topi-kilograme/

Piše: telegraf.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here