Čupate je kao korov, a ne znate da je najbolji lijek za pluća.

Najbolja je za pluća – poljska preslica iako se ranije tako tvrdilo ipak NIJE narodni lijek za upalu pluća i druge plućne bolesti.

Iako se zove poljska, nema nikakve veze s Poljskom nego se može pronaći i kod nas. Ime joj vjerojatno dolazi zbog mjesta gdje se najčešće nalazila – a to su neobrađena polja u poljoprivrednim krajevima.

Preslica nije jedno od najboljih sredstava za liječenje pluća, kako kroničnog bronhitisa tako i kod plućnih krvarenja, i iako se ranije tako tvrdilo nije lijek kod tuberkuloze pluća.

Demant tvrdnje na osnovu analize raskrinkavanje.ba(Biljka preslica se u tradicionalnoj medicini koristila protiv brojnih oboljenja, ali nasuprot tvrdnjama u člancima nekih portala, ne postoje dokazi da se ovom biljkom može izliječiti tuberkuloza pluća.)– cijeli tekst procitajte ovdje raskrinkavanje.ba

Uz pomoć tzv. »terapije kremičnom kiselinom« ne postiže se izlječenje tuberkuloznih procesa na plućima, i ako se tokom mjeseci pa čak i kroz čitavu godinu trajno uzima iz ove biljke kremična kiselina.Teško oboljelo i već neotporno plućno tkivo, neće se učvrstiti dodavanjem kremične kiseline iz preslice, niti će doći do otklanjanja ožiljkastog ograničenja pluća, tzv. kaverna.

Demant tvrdnje na osnovu analize raskrinkavanje.ba(“Kremična kiselina” naziv je za silicijsku kiselinu. U odgovoru na pitanje o potrebi za ovom kiselinom u ljudskom organizmu, dr. nauka Ivica Cvrtila, koji danas radi na Institutu “Ruđer Bošković” iz Hrvatske, objasnio je na portalu e-škola Hrvatskog kemijskog društva da ona nema potvrđenu ulogu u ljudskom organizmu:Kremična ili silicijska kiselina (samo potonje ime se danas koristi u Hrvatskoj) je jedan od rijetkih spojeva (istina, možda bi lakše bilo govoriti o silicijevom dioksidu, budući da raznih solî i kiselina ima u ogromnim količinama) koji su gotovo sveprisutni na Zemlji, a u ljudskom organizmu nemaju sigurno potvrđene uloge. Štoviše, i ostatak živog svijeta prilično je nesklon umetanju silicijevih spojeva u se, tako da su im glavni potrošači alge kremenjašice i poneke spužve, dok među složenijim bićima ostaju tek kurioziteti poput riže koja ima problemâ s rastom ako u tlu nedostaje silicija.)-provjeru tacnosti provjerite u cijelosti na linku raskrinkavanje.ba

Tjelesna snaga i težina takvog bolesnika ojačati će i povećati se, a prestati će i karakteristično noćno znojenje te stalno povišena temperatura.Preslicom se ne liječe tuberkulozna oboljenja pluća; niti ona donosi osjetno poboljšanje i kod tuberkuloznih fistula, otečenih žlijezda i kod tzv. hladnih apscesa iako se ranije tvrdilo suprotno. Demant tvrdnje (Ova tvrdnja nije naucno utemeljena, već je tradicionalno vjerovanje)

Terapija

Preslica se može piti preventivno, kao čaj. Ali kod priprema čajnih kura za plućne bolesti, a prije svega za liječenje plućne tuberkuloze, mora se količina preslice u terapiji povećati.

  • Uzimaju se 3 čajne žlice za jednu šalicu čaja. Nakon završetka ove čajne kure može se još kroz 3-4 tjedna piti čaj uobičajeno pripremljen (s jednom žlicom preslice) i s dodatkom meda.

Kod plućnih bolesti priprema se i čajna mješavina preslice, smrdljive koprive i pirike tako da se pomiješaju jednaki dijelovi sve tri biljke.

  • Uzima se jedna čajna žlica te mješavine za jednu šalicu čajnog uvarka. Ova čajna mješavina može se piti nezaslađena ili zaslađena jednom čajnom žlicom meda za svaku šalicu čaja, a piju se 2-3 šalice dnevno.

Krvarenje

Kod krvarenja želuca također pomaže ova biljka! Pije se dnevna količina od 4 šalice čaja, ali tu količinu treba uzimati jedaćom žlicom, a ne piti.

Sve 4 šalice pripreme se odjednom ujutro, a čaj se uzima ohlađen, mlaćan, tokom dana jedaćom žlicom.

VAŽNO:

Često se na žalost može pročitati da kod krvarenja iz pluća ili kod krvarenja iz želuca čaj od preslice treba piti ohlađen kao led, što je posve krivo. Vrlo je djelotvoran svježi sok preslice no taj se pije čajnom žlicom i malo razrijeđen vodom. (Ova tvrdnja također nije naučno dokazana)

Zaključak:

Ljekovita svojstva preslice u vezi s tuberkulozom i drugim bolestima pluća nisu potvrđena u kliničkim ispitivanjima na ljudima. 

Članak je baziran na tradicionalnim vjerovanjima , ali ne i na naucno dokazanim cinjenicama. I kao takvog njegove navode ne uzimajte kao potpuno istinite.

Izvor:alter plus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here