Kako Utječe Vaša Svakodnevna Rutina na Zdravlje: Savjeti Dr. Slobodana Dunjića

Doktor Slobodan Dunjić, stručnjak za integrativnu medicinu, nedavno je gostovao u emisiji “Uranak” na TV K1, gdje je upozorio javnost na potencijalne opasnosti koje mogu vrebati u našim domovima iz običnih predmeta. Evo njegovih ključnih savjeta kako bismo zaštitili svoje zdravlje i dobrobit.

Opasnosti Skrivene u Našem Svagdašnjem Okruženju

Doktor Dunjić ističe da čak i predmeti koje svakodnevno koristimo, poput jastuka i madraca, mogu neprimjetno utjecati na naše zdravlje. Upozorava da mnogi od njih mogu emitirati zračenje koje može štetiti našim krvnim žilama i organima, te preporučuje izbjegavanje određenih materijala koji imaju potencijalno katastrofalne učinke.

Sigurni Materijali za Vaše Zdravlje

Prema njegovim preporukama, materijali poput vune, pamuka i 100% silikonskih vlakana su sigurniji izbori jer ne stvaraju električnu energiju. Testovi su pokazali da vuneni tepisi, primjerice, mogu smanjiti izloženost zračenju, što ih čini preferiranim opcijama za vaš dom.

Utjecaj Načina Života na Zdravlje

Dr. Dunjić naglašava važnost razumijevanja utjecaja načina života na naše zdravlje. Navodi da faktori poput obrasca spavanja, unos vode, upotreba elektroničkih uređaja i prehrambene navike igraju ključnu ulogu u našoj općoj dobrobiti.

Savjeti za Očuvanje Zdravlja

  • Optimalan San: Preporučuje odlazak na spavanje prije 23 sata kako bi se prirodno oslobađao melatonin, važan hormon za regulaciju sna.
  • Hidratacija: Upozorava da nedostatak vode može imati ozbiljne posljedice na zdravlje, te preporučuje redovito hidriranje pijenjem dovoljno vode tijekom dana.
  • Detoksikacija i Prehrana: Ističe važnost detoksikacije tijela putem prakse kao što su post ili eliminacija određenih skupina namirnica kako bi se održalo optimalno zdravlje.

Važnost Individualiziranog Pristupa

Napominje da nije svaki pristup liječenju jednako učinkovit za svakog pacijenta te da je ključno individualizirati terapiju prema specifičnim potrebama i karakteristikama svakog pojedinca.

Zaključak

Dr. Slobodan Dunjić poziva nas da budemo svjesni utjecaja našeg okruženja na naše zdravlje te da poduzmemo korake za minimiziranje potencijalnih štetnih efekata. Uvođenje sigurnih materijala u naš dom i pravilno upravljanje načinom života mogu biti ključni faktori za dugoročno očuvanje našeg zdravlja i dobrobiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here