Danas su ljudi veoma proračunati, ako ne vodite računa koga puštate u svoju blizinu rizikujete da prođete veoma loše u životu. Najbitnije od sve jeste svakog postaviti na mjesto kojem pripada. Slijedite narednih 5 savjeta i vidićete da će vam sve u životu ići kao podmazano.

Imajte visoko mišljenje o sebi

Drugi ako vide da vi ne cijenite samoga sebe. Vjerujte neće vas ni oni cijeniti. Šta više ići će na svaki način da vas spuste i ponize. Zbog toga je bitno svakom pokazati da ste sebi na prvom mjestu.

Svakome vrati milo za drago

Bez obzira o kome se radilo, ako vam je učinio nešto nažao. Gledajte da mu to vratite istom mjerom ako možete čak i duplo. Samo tako će te steći poštovanje u društvu. Nažalost takvi morate biti, jer na današnjem vremenu sve je obrnuto. Najgori se cijeni a najbolji ponižavaju.

Čuvajte se dvoličnih osoba

Takvih danas ima dosta. Veoma teško ih je otkriti. No, jedna osobina ih u potpunosti opisuje, a to je ogovaranje drugih. Jel vidite da je osoba vama došla sa ciljem da oblati drugoga. Budite sigurno da će isto tako drugima ići da oblati vas.

Budite pravedni

Danas je pravda slabo zastupljena. Trudite se makar vi da budete pravedni prema svima. Ako je neka osoba prema vama ispala fer i korektna. Gledajte da joj to duplo vratite. Vjerujte da je malo takvih ljudi. Zbog toga ih treba cijeniti.

Volite sebe

Naučite da možete bez svakoga. Čovjek najgore prolazi upravo zbog toga što gleda ugoditi svima a njemu kako i bude. Povedite malo računa o sebi, drugačije rečeno, stavite sebe na prvo mjesto ispred svih.

Autor teksta: E.T

Izvor: dome-moj.blogspot.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here