Jedna divna medicinska sestra posvojila je sina svoje pokojne pacijentice kada je imao 8 godina i od tada ga odgaja kao svoje vlastito dijete.

Mnoge medicinske sestre često nazivamo anđelima u ljudskom obliku, a Tricia Seaman, onkološka sestra, dokazala je istinitost te tvrdnje svojim djelima.

Kada je umiruća pacijentica Trish Somers prvi put susrela medicinsku sestru Seaman prije osam godina u bolnici u Harrisburgu, odmah je osjetila suosjećanje i milost koje je sestra pružala. “Prije nego što je išta rekla, osjetila sam utjehu. Bilo je gotovo kao da je netko stavio toplu dekicu na mene,” prisjetila se Trish.

Govoreći o njihovoj povezanosti, Trish je rekla: “Nikad prije nisam osjetila nešto slično niti bilo kakvu drugu povezanost s bilo kim drugim.” Zato je i naziva svojim anđelom.

Pacijentici je otkriven rak u terminalnoj fazi

Nažalost, Trish je saznala da je njezin rak u terminalnoj fazi, što ju je posebno zabrinulo jer je bila samohrana majka 8-godišnjeg sina Wesleyja. Kada je Tricia objavila vijest o dijagnozi, Trish ju je upitala: “Možeš li uzeti mog sina? Hoćeš li ga odgajati ako umrem?”

Njihova situacija zbližila je Triciu i Trish, a Triciin suprug i obitelj pristali su odgajati Wesleyja kao vlastitog sina. Ubrzo nakon toga, Trish je preminula i prošlo je osam godina od tog trenutka.

Posvojeni dječak sada ima 16 godina

Sada Wesley ima 16 godina. Majka mu je prije smrti kupila poklone za kasnije otvaranje, uključujući privjesak za ključeve, za vrijeme kada će dobiti svoj prvi auto.

Timski rad medicinske sestre i pacijenata isplatio se, a Wesleya obitelj odgaja kao pravog učenika i voljenog sina. “Mislim da je to bila jedina stvar koju je mogla smisliti učiniti. I svakodnevno sam zahvalan što je donijela tu odluku,” rekao je Wesley. “On je izuzetan. Ali najvažnije je da samo ima tako divno srce,” dodala je Seaman.

Iz ovog nesebičnog čina dobrote medicinske sestre Tricie Seaman prema pacijentici Trish Somers i njezinom sinu, možemo naučiti mnogo o pravoj ljubavi i suosjećanju. Budimo Isusove ruke i noge u ovom svijetu i činimo dobro onima kojima je to najpotrebnije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here