U današnje vreme veoma je teško pronaći zaista zdrave proizvode na policama prodavnica. Svakodnevno je sve više i više štetnih proizvoda.

Pripremili smo listu od 7 proizvoda koji na prvi pogled ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali zapravo ih apsolutno ne bi trebalo koristiti ako ne želite da naštetite svom zdravlju!

OPASNA HRANA KOJA IZAZIVA TEŠKA OBOLJENJA
Džemovi
Džemovi iz prodavnica su veoma štetni, sadrže moćne antioksidante koji pomažu da bobice i voće budu netaknuti. Boje u njihovom sastavu su takođe štetne.
Pomfrit u restoranima i prodavnicama
Pomfrit sadrži puno skroba i masti. Njegova upotreba dovodi do debljanja. Međutim, gojaznost je povetarac u poređenju sa drugim zdravstvenim problemima koje ovo jelo uzrokuje.
Pomfrit sadrži i transmasti, koje mogu da izazovu aterosklerozu, dijabetes i rak, ali uzrokuju i genetske promene u telu.Trans masti takođe pogađaju imunitet. Pomfrit je obilno soljen. Velika količina soli u ishrani povećava rizik od obolevanja, na primer, urolitijaze, hipertenzije, srčanog i moždanog udara.

Kokice
Kukuruz sam po sebi ne predstavlja pretnju za ljude. Ali da bi se napravile kokice, dodaju se puter, so, šećer, karamelizatori, boje, pojačivači ukusa i arome.
Količina soli u klasičnim slanim kokicama je višestruko veća nego u čipsu.

Kuvane kobasice
Kuvane kobasice prave se od genetski modifikovane soje. Kobasice, male kobasice, kuvane kobasice, paštete i drugi proizvodi sadrže svinjsku mast, unutrašnju masnoću, svinjsku kožu koja zauzima do 40% težine. Ukus mesa postiže se uz pomoć aroma.

Šunka
U većini slučajeva, u šunki kao takvoj, meso ne sadrži više od 5%. Sve ostalo je gel (pojačivači ukusa, pojačivači boje).

Sirove dimljene kobasice
Nažalost, niko ne dimi suhomesnate proizvode kao ranije. Umesto toga, koriste se tečnosti za pušenje u kojima je prisutan formaldehid. To može dovesti do raka.

Mlečni proizvodi sa dugim rokom trajanja
Izbegavajte mlečne proizvode koji mogu trajati duže od dve nedelje. Aseptična ambalaža je antibiotska ambalaža. Nažalost, ovo mleko takođe sadrži stabilizatore, zgušnjivače, antioksidante i arome.
Ovu hranu treba ograničiti u ishrani i osetićete kako se vaše zdravlje poboljšava.

Preuzeto sa: https://www.dnevni.rs/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here