Ovo su najraniji simptomi raka želuca: Na ovaj način telo šalje znak da se u telu razvija opasan tumor!Ako vam telo pošalje ove signale, obavezno se javite lekaruKarcinom je sve učestalija bolest koja pogađa sve veći broj ljudi, rezultati su istraživanja.

Srećom, bolest se može usporiti, ali i izlečiti u velikom broju slučajeva ukoliko se ustanovi na vreme. Vrlo je važno osluškivati svoje telo i pratiti signale koje šalje. Danas ćemo govoriti o raku želuca i prvim siptomima koji se javljaju.Istraživanja pokazuju da su, od ovog oblika karcinoma, najčešće oboleli muškarci stariji od 55 godina i one osobe koje su duži niz godina pušači, nisu unosili dovoljno vlakana putem hrane ili su jeli previše začinjenu hranu.

Crveno meso u prevelikim količinma može, takođe, da bude okidač za rak želuca, navodi se u sprovedenim studijama.

Pre nego što bolest uznapreduje, javljaju se simptomi koji mogu da nagoveste da nešto nije u redu, a to su:

Problemi sa probavom
Loše varenje
Nadutost i gasovi koji traju danima
Nemate osećaj da ste siti nakon obilnog obroka
Mučnina i povraćanje
Bol u stomaku

Ovo su najraniji simptomi koje ne treba zanemarivati. Kako bolest napreduje javlja se i krv u stolici, loš apetit, gubitak kilograma, umor, anemija, žutilo na koži ili u očima.

Lekari naglašavaju da je rak želuca izlečiv ukoliko se ustanovi na vreme, zato dobro slušajte svoje telo i javite se lekaru. Ovo su najraniji simptomi raka želuca.

Želite da promenite život? Onda morate nešto i da uradite po tom pitanju.

Sudnina umnogome određuje naš put, ali potrebna joj je i naša pomoć.Uvek rešavajte sve obaveze i prepreke na koje naiđte.

One kad tad dođu na izvršenje.U životu uvek postoji izbor. Ponekad se on nalazi u odsustvu izbora. U svetu ima mnogo mogućnosti. Ali stičući jedno, uvek gubiš nešto drugo.

Zbog toga su gubici neizbežni, ali ih uvek posmatrajte kao važnu životnu lekciju.

Izvor: https://stil.kurir.rs/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here