Šta znači ikonica leptirića na mašini za pranje veša?

Mašine za pranje veša dolaze s brojnim funkcijama, ali mnogi od nas većinu tih funkcija rijetko koriste. Štaviše, mnogi ni ne znaju čemu te funkcije služe.

Zbunjenost oko ikone leptirića

Jedna korisnica Tvitera se našla zbunjena ikonicom leptirića na svojoj mašini za pranje veša, pa je zatražila pomoć na društvenim mrežama. “Ljudi, šta znači leptirić na veš mašini? Molim za retweet”, napisala je u svom tvitu, a ubrzo je dobila mnoštvo komentara.

Različiti odgovori i prava svrha

Među brojnim šaljivim odgovorima koji su ovu ikonicu povezivali s “leptirićima u stomaku”, javili su se i oni koji zaista znaju njenu pravu svrhu. Program označen ikonom leptirića namijenjen je za pranje delikatnog/osjetljivog rublja kao što su svila, saten i zavjese.

Program za delikatno pranje

Program “leptirić” nije pogodan za jako zaprljanu odjeću jer traje vrlo kratko, a to vrijeme može varirati od proizvođača do proizvođača. Ovaj program služi isključivo za omekšavanje rublja mlakom vodom i ima minimalnu centrifugu.

Jeste li znali?

Jeste li vi znali šta znači ikonica leptirića na vašoj mašini za pranje veša? Ako niste, sada znate da je ovaj program dizajniran da nježno pere vaše najosjetljivije tkanine, čuvajući ih od oštećenja.

Pravilno korištenje svih funkcija na vašoj mašini za pranje veša može produžiti vijek trajanja vaše odjeće i osigurati da uvijek izgleda najbolje. Sljedeći put kada budete prali delikatne tkanine, ne zaboravite na program “leptirić” koji je specijalno dizajniran za njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here