Čaša ujutro i naveče ovog napitka očistit će vaše bubrege u potpunosti

Bubrezi su veoma bitni jer filtriraju krv i potiču izbacivanje štetnih materija iz organizma. Njihova funkcija je itekako bitna i zato trebamo razmišljati o njima.

Hranite se zdravo jer veći unos soli i masti ih oštećuje, a uz to začepljava krvne sudove i dovodi do srčanog i moždanog udara. Osim toga, ako prečesto koristite analgetike (lijekove protiv bolova), štetite vašim bubrezima.

Nemojte za svaku sitnicu uzimati analgetik, već popijte neki čaj i pritpite se (posebno žene za vrijeme menstrualnog ciklusa).

Nema potrebe da zbog malih bolova odmah posežete za analgetikom, mislite o svojim bubrezima! Ovdje vam nudimo prirodni lijek koji će poboljšati njihovu funkciju i očistiti ih.

Potrebni sastojci:

  • 7 svježih listova avokada
  • 2 litra vode


Priprema:

Kuhajte lišće u vodi 10-15 minuta, a zatim procijedite i ostavite da se ohladi. Pripremljeni napitak pijte po jednu čašu ujutru i jednu naveče i primjetit ćete poboljšanje nakon nekoliko dana.

Recept koji zaista djeluje i kojeg bi svako od Vas trebao probati i piti preventivno. Znamo svi koliko su bitni bubrezi , a kada već previše obole onda je kasno. Ovaj lijek će održavati vaše bubrege uvijek čistima. Javite nam iskustva.

Izvor: zanimljivosti55

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here