Zabavna činjenica: broj ljudi koji su u prosincu 2020. na internetu pretraživali toplu čokoladu bio je dvostruko veći nego prethodnih godina. Zašto? Vjerojatno zato što nam je svima trebala ta dodatna udobnost nakon naporne godine.

Ne znam za vas, ali ja još uvijek trebam kremastu, ugodnu udobnost šalice pune vruće čokolade. Srećom, domaći vrući kakao je super brz za napraviti, možete napraviti jednu po jednu šalicu ili u velikoj seriji, a ja imam hrpu zabavnih ideja za dodatke tako da svaki put možete napraviti novi okus.

Da bi bio ekstra kremast i ekstra čokoladan, upotrijebila sam 50/50 mješavinu mlijeka i pola-pola poluslatke čokolade i nezaslađenog kakaa u prahu za jedan-dva čokoladni punč.

Dodala sam tek toliko šećera da ostane slatko, ali ne toliko da je teško popiti šalicu do kraja (uvijek možete dodati još prema ukusu). Rezultat je savršeno uravnotežena bogata, slatka i čokoladna šalica koja će vam pružiti sve tople i nejasne ugodne zimske vibracije.

Sastojci

  • 1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 2 oz. poluslatka čokolada
  • 1/4 šalice šećera
  • 1/8 žličice soli
  • 2 šalice punomasnog mlijeka
  • 2 šalice pola-pola
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

UPUTE

Dodajte kakao prah, poluslatku čokoladu, šećer i sol u srednji lonac.

Prelijte mlijekom i pola pola preko vrha.
Stavite lonac na srednju vatru.

Zagrijte sastojke na srednjoj razini uz miješanje dok se čokolada potpuno ne otopi u mlijeku i dok mlijeko ne počne kuhati na pari (ali ne kuhati).


Nakon što se čokolada potpuno otopi u mlijeku i mlijeko počne kuhati na pari, maknite ga s vatre i umiješajte ekstrakt vanilije.

Kušajte i prilagodite šećer ili čokoladu svojim željama.


Poslužite vruće s omiljenim dodacima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here