Vera, sa 108 godina, otkriva tajnu svoje dugovječnosti i sreće

Virdžinija je nedavno proslavila svoj 108. rođendan okružena novinarima, prijateljima i porodicom. Dok je obeležavala ovu impresivnu godišnjicu, svi su se pitali: Šta je tajna njenog dugog i srećnog života?

Fokus na budućnost: Ključ Vera-inog dugovječnog života

Vera je podelila svoju tajnu dugovečnosti sa svetom: fokusiranje na budućnost. S obzirom na to da se uvek gleda unapred, ona izbegava razmišljanje o prošlosti, što je ključno za njeno očuvanje pozitivnog stava prema životu. “Nikada se nisam prepustila razmišljanju o prošlosti i nemam nameru to raditi ni sada ni u budućnosti”, istakla je Vera.

Strast prema modi i zajednica ženskih klubova

Moda je oduvek bila strast Vere, kao što svedoči njena impresivna kolekcija od preko 40 pari cipela i osnivanje ženskog kluba posvećenog sakupljanju šešira. Njen entuzijazam za organizovanje i društvene aktivnosti dodatno je doprineo njenom vitalnom životnom stilu.

Pozitivan uticaj kruga prijatelja i osećaj za organizaciju

Vera je naglasila važnost održavanja stabilnog kruga prijatelja i jakog osećaja za organizaciju tokom svog života. Ovaj aspekt njenog života nije samo podržao njenu dugovečnost, već i njenu kontinuiranu sreću.

Učenje iz života Xiakuo, drugog dugovečnog rekordera

U poređenju sa svojim životom, Vera je imala priliku upoznati Xiaoku, jednu od najstarijih osoba na svetu koja je doživela 129 godina pre svoje smrti 2019. godine. Xiaoku je izrazio duboku introspekciju i melankoliju pred svoj odlazak, ukazujući na važnost pronalaženja sreće u svakodnevnom životu.

Zaključak

Veraina priča ne samo da inspiriše, već i podučava. Njeni ključni principi fokusa na budućnost, strasti prema modi i osećaj za zajednicu mogu poslužiti kao vodič za svakoga ko želi da živi dug i ispunjen život.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here