Emocije (šokirati, uzbuditi i td.) su specifična vrsta stanja i procesa u ljudskoj psihi, koji se manifestuje tokom bilo kakvih događaja, pojava i situacija. Svakodnevno doživimo i do stotinu različitih emocija, a da čak to i ne primjetimo. Za ljude su emocije od ključnog značaja – potrebne su nam da se prilagodimo da brzo odgovorimo na bilo koje životne pojave. Svi znamo kako ljudi obično izražavaju svoje emocije – licem, gestom, prirodom govora itd.

Sve su to spoljašnje manifestacije osjećanja koje su lako podložne ljudskom oku i razumijevanju. Međutim, potpuno zaboravljamo unutrašnje manifestacije. Emocije direktno utiču na rad unutrašnjih organa. Pored toga, specifična emocija povezana je sa određenim organima.

Na primjer:

Osjećanje radosti i ljubavi povezano je sa srcem. Gubitak interesovanja za život – sa štitnom žlijezdom. Tvrdoglavost – sa kičmom. Užas sa bešikom. Anksioznost sa stomakom. Strah sa bubrezima. Frustracija i razdražljivost sa slezenom. Neprijateljstvo i bijes sa žučnom kesom. Ljutnja sa jetrom. Tuga i hrabrost sa plućima.

Jake i trajne emocije iscrpljuju organizam i blokiraju odgovarajuće meridijane. Ako stalno preispitujete situaciju u svojoj glavi, ne možete je zaboraviti i pamtite je ponovo i ponovo, tada to uništava vaše tijelo – naši mišići i organi čuvaju informacije o događajim koji su se jasno utisnuli u pamćenje.

Suprotno je takođe tačno. Odnosno, kršenje rada bilo kog organa dovodi do ispoljavanja određenih emocija, sa kojom je ovaj organ povezan.

Zbog toga je vrlo bitno da pokušate potisnuti sve negativne emocije, i fokusirate se na pozitivno.

Izvor: haber

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here