Imate li ovih 6 simptoma, postoji velika šansa da vrlo brzo dobijete infarkt.

Ako imate ove simptome velike su šanse da imate SRČANI UDAR u narednih mjesec dana
Obratite pažnju na ovih šest znakova koji se mogu pojaviti i mjesec dana prije srčanog udara:

Umor

Ako se arterije suze, srce prima manje krvi nego što je naviklo zbog čega radi puno teže. To je razlog zašto se osjećate umorno i pospano sve vrijeme.

Bez daha

Ako srce dobija manje krvi to znači da će pluća dobijati manje kiseonika nego što je normalno. Imate li problema sa disanjem, što pre posjetite ljekara jer to može značiti kako se približava vrijeme srčanog udara.

Slabost

Ako tijelo oslabi tj. Osjećate slabost, to je zato što odjednom arterije postanu uske i ne dopuštaju krvi da cirkuliše ispravno. Tada mišići ne dobijaju ono što im je potrebno i može se dogoditi da se srušite.

Vrtoglavica i hladno znojenje

Slaba cirkulacija krivac je i za to što je protok krvi u mozgu ograničen, a to je vrlo opasno po život. U takvoj situaciji osjetićete vrtoglavicu i zbunjenost. Ne ignorišite ovakve znakove.

Pritisak u grudima

Ako imate rane simptome srčanog udara vjerovatno ćete osjetiti i nemir u grudima, manju bol ili povišen pritisak. To će biti sve češće kako se bliži dan srčanog udara.

Simptomi gripa ili prehlade

Ako se osjećate kao da imate simptome gripa ili prehlade niotkud, moglo bi se raditi o najavi srčanog udara u bliskoj budućnosti. Mnogu ljudi koji su preživjeli udar kasnije su rekli kako su nekoliko dana prije imali takve simptome, npr. Kašalj ili groznicu, piše Bright Side.

Dobro zapamtite ove simptome , i podijelite sa svojim prijateljima , možda čak nekoga i spasite.

Izvor: ljekoviti čajevi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here