Opadanje kose i pucanje noktiju znak su ozbiljnog poremećaja hormona jedne žlijezde sa unutrašnjim lučenjem, u nastavku pogledajte recept kako da hormon vratite u normalu. Ovaj problem trebate ozbiljno shvatiti jer mogu nastupiti zaista katastrofalne posljedice.

Ako imate probleme sa spavanjem, kosa vam stalno opada i nokti pucaju, onda vrlo vjerovatno imate poremećaj nadbubrežne žlijezde. Ona je smještena u endokrinim žlijezdama na vrhu bubrega, a stručnjaci kažu da su odgovorni za proizvodnju brojnih hormona, poput steroida i adrenalina.
Ovi hormoni imaju važnu ulogu u regulisanju metabolizma, imuniteta i krvnog pritiska, te tijelu pomažu da se nosi sa stresom. Svaka vrsta disfunkcije nadbubrežnih žlijezda vodi do raznih zdravstvenih tegoba. Ali, uz ovaj kućni recept možete poboljšati njihov rad.

Potrebno:

  • žlica đumbira
  • med
  • sušeni peršun
  • brazilski orasi
  • suhe grožđice

Postupak:

Prvo sameljite orahe zajedno sa peršinom – za ovo je najbolje da koristite blender. Nakon toga umiješajte malo đumbira, meda i onda suhe grožđice.
Poslije ovoga je smjesa spremna za konzumiranje.

Primjena:

svako jutro uzimajte po 2 žlice mješavine na prazan stomak. Kako tvrde stručnjaci, da biste vratili ravnotežu u organizmu, trebate konzumirati ovu mješavinu
2-3 puta sedmično.

Uzimajte lijek dok se ne osjetite bolje. Opadanje kose i pucanje noktiju je sada prošlost.

Izvor: ljekoviti čajevi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here