Potpuno očistite krv sokom svježeg grožđa i vinskim octom ovim receptima

Čišćenje krvi s grožđem i liječenje vinskim octom najuspješnije je u vrijeme kasnog ljeta. Pročitajte kako se to radi.

Najjednostavnija terapija čišćenja krvi sastoji se u tome da se kroz 2 tjedna poje­de dnevno 1 do 3 kg svježeg, zrelog i dobro opranog grožđa, i to samo sok i meso ploda, a ne koštice i koža ploda.

Kod ove terapije, ujutro se uzme 1/2 kg grožđa na već spomenuti način, a jedan sat kasnije doručku­je se šalica biljnog čaja s malim komadićem crnog kruha.

Prije podne se jede ponovo 1/4 do 1/2 kg grožđa, a isto tako i sat prije ručka, umjesto užine i kona­čno, sat prije večere.

Uz post

Za ručak i večeru jede se raznolika hrana, ali u vrlo malim količinama.

Masna, kisela i začinjena jela treba izbjegavati, kao i sve vrste salata, ocat, vino, pivo i sva pića koja sadrže ugljičnu kiselinu (coca-cola, mošt…), kao i mlijeko.

Za vrijeme terapije treba također izbjegavati vodu, bijeli kruh, a najviše jela od mesa. Najbolje je početi ovu kuru s jednim do dva dana strogog posta.

Pomoću ove terapije:

 • nestaju naslage masti na tijelu,
 • vodene otekline postaju manje,
 • ublažavaju se reumatične tegobe,
 • nestaje žgaravica i tegobe s probavnim organima,
 • koža se očisti.

Također, kod ove terapije izlučuju se nakupljene veće količine vode (primjerice kod srčanih bolesti), te nastupa osjetno olakšanje u radu srca.

I kod jačih srčanih bolesti ili smetnji u optoku krvi nastupa poboljšanje, no tada terapija mora trajati dulje vrijeme, a poduzima se samo pod liječničkim nadzorom.

U jesen

Ova terapija je dobra i za zdrave ljude, pa je svatko može isprobati jednom u godini tako da 2-3 dana ništa ne jede niti pije, osim dnevno 2 do 3 kg grožđa.

Već i ta kratka terapija djeluje:

 • na čišćenje krvi,
 • odvodi otrove iz tijela,
 • odstranjuje prevelike količine kiseline iz želuca i krvi,
 • nadopunjuje nedostat­ke vitamina.

Terapija čišćenja krvi se preporučuje u jesen jer jača tijelo i čini ga otpornim u zimskom vremenu siromašnom vitaminima.

Prije terapije grožđe treba dobro oprati i očistiti od trulih boba, nečistoće ili ostataka kemijskih sredstava za prskanje.

 • Koža, krvarenje…

Vinski ocat hladi i steže, umiruje proljeve i krvarenja ako se pije razrijeđen ili se stavlja kao oblog.

Oblozi od čistog vinskog octa pomažu kod dubokih čireva, krasta, lišaja, crvenog vjetra…

Nekoliko kapi vinskog octa ušmrkanog unos umi­ruje jako krvarenje iz nosa, a držanje vinskog octa pod nosom često pomaže kod lagane nesvjestice.

 • Groznica

Ako vinski ocat nalijevamo na vruću opeku ili crijep, nastale pare čiste zrak, naročito bolesničkih soba.

Razrijeđeni vinski ocat (octena voda) upotrebljava se kao oblog za smanjenje groznice. Njime treba prati cijelo tijelo bolesnika, da bi se spriječilo stvaranje rana dugim ležanjem.

 • Krvotok

Povremeno pranje čitavog tijela octenom vodom dobro je i za zdravog čovjeka jer čisti kožu i otvara pore, tijelo je otpornije na vremenske utjecaje, a pospješuje jači protok krvi u koži.

 • Moždani udar

Kod moždanog udara preporučuju se snažna pranja gornjeg dijela tijela 3 do 4 puta dnevno razrijeđenim vinskim octom, a preko nogu staviti koliko je moguće tople obloge od octene vode.

Kod prevelike količine krvi u mozgu stavljaju se hladni vodeni oblozi na glavu i zatiljak, a topli oblozi od octene vode na noge, svakih 10 do 15 minuta.

 • Otrovanje

Kod otrovanja pije se kao prva pomoć pola šalice vruće prave crne kave s malo vinskog octa.

Kod duševno-živčanih bolesti, kod histeričnih napadaja djece popraćenih neobuz­danim plačem, kod velike uzbuđenosti ili napada padavice, stavljaju se topli zavoj od octene vode.     

Izvor: alter plus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here