Šon Koneri – citat za sve koji imaju preko 50 godina! Motivisaće vas da se pokrenete i osvestite koliko je život čaroban…

Da li ste svesni koliko neverovatne i sjajne mogu da budu 50 – e godine? Deca su odrasla, raskrstili smo sa nekim ljubavnimn dilemama, počinjete više da se posvećujete sebi. Možda više nego što ste ikada imali priliku.

Nažalost, mnogi ljudi ulazak u 50 – e godine tumače kao starost. Ali, to je velika zabluda. Starenje je stanje izbora, zavisi od našeg duha,. ne od bora, sede kose ili par kilograma viška. Poznati glumac Šon Koneri imao je zanimljiv citat koji može inspirisati mnoge osobe u srednjim godinama:

“Neki ostare. Neki sazrevaju.”

U ovom kratkom citatu može biti skrivena sva tajna srećnog života nakon 50. rođendana. Starost je činjenica, a patnja u odnosu na starost je već izbor. Vi birate da li ćete celog dana sedeti pred TV – om u fotelji, ili ćete šetati napolju i udisati svež vazduh; birate da li ćete se izolovati, ili ćete izlaziti sa prijateljima; vaš je izbor da li ćete želeti da ostanete sami, ili ćete pronaći novu ljubav: “od vas zavisi da li ćete čekati penziju, ili ćete želeti da napredujete u karijeri…”

Šon Koneri je govorio da je odluka da budemo stari samo naš izbor. I zaista je tako! Ako ovaj period posmatrate kao zrelost, shvatićete da ste u velikoj prednosti. Sve zavisi od vaših želja, snova i ambicija. Vi birate kako će izgledati rasplet u vašem životu.

Izaberite radost i ljubav prema sebi. Onda će vaše 50 – e godine biti neverovatne!

Izvor: Sensa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here