MISLITE DA JE CARSKI REZ BEZOPASAN: Samo mame koje su rodile carskim rezom znaju šta su preživjele, a to su ove 3 stvari

Sve one majke koje su carskim rezom donijele svoje bebe na svijet zaslužuju da ponosno nose svoj “ožiljak sreće”. Za carski rez potrebno je mnogo hrabrosti i snage, i samo majka i žena može se sa tim nositi na herojski način. Ovo su tri stvari koje samo žene koje su prošle kroz carski rez mogu razumjeti, piše Bright Side.

Hrabro podnose posledice hirurške intervencije
Možda mislite da je carski rez uobičajna procedura, ali smatra se vrlo ozbiljnom operacijom koja nosi određene rizike i za majku i za bebu. Također, kako je veoma opasno da tokom porođaja budući otac ili ostali članovi porodice budu u operacionoj sali, žena mora skupiti hrabrost i proći kroz sve to potpuno sama. Ne znaju da li je sve prošlo u najboljem redu dok ne napuste operacionu salu


U ovom slučaju, rizik se ne završava rođenjem bebe. Kao i kod svake operacije, doktori ne mogu znati da li je sve prošlo kako treba dok anestezija ne prestane da djeluje. Malo ko zna da je majka tokom carskog reza svjesna – ne osjeća bol, ali osjeća pomjeranje u sebi. To je jako neprijatan, invazivan osećaj, i ako ga prije toga niste iskusili, može biti traumatičan.

Oporavak nakon carskog reza podnose kao prave heroine
Kada se beba rodi, cijeli svijet majke okrenut je njoj i svoje obaveze ispunjava bez pogovora. Sve to zahtjeva organizaciju i promjene koje su često naporne. Bol i nelagodnost su neizbježni dio procesa oporavka nakon operacije.

Ovo još više OJACAVA majke, koje zaboravljaju na bol i snagom volje koju posjeduju još više se posvećuju svom novorođenčetu. Bez obzira koliko im je teško, one s osmijehom na licu i ljubavlju obavljaju sve svoje obaveze. Svaki neprospavan minut, svaka promjena pelena, svaki osmijeh i držanje bebe za ruku, kupanje i uspavljivanje, vrijedno je kada vidite da je beba mirno ušuškana u krevetac.

Aplaudiramo svim onim majkama koje su obeležene ožiljkom zbog kog nikada neće zaboraviti koliko su jake. Zato, nosite taj ožiljak sa ponosom i nemojte ga sakrivati, jer nema svaka žena privilegiju da ga ima!

Preuzeto sa: http://lijekipriroda.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here