Topi kilograme,testiran na 44 žene u periodu od 3 mjeseca, u prosjeku izgubile po 30Kg.

Prema studiji istraživača iz Irana, kim je izuzetno efikasan u podsticanju procesa sagorevanja masti u organizmu. Studija je 3 mjeseca uključivala dvije grupe od 44 žene, od kojih su sve imale višak kilograma.

Tokom istraživanja, žene su dobile savjet o zdravoj ishrani i bilo im je dozvoljeno konzumirati 500 kalorija dnevno. Jedina razlika je bila da je jedna grupa imala uključeno 3 grama kima u prahu u ishrani na redovnoj dnevnoj bazi.

Nalazi su bili zapanjujući. Kim grupa izgubila je 14 kilograma više od grupe koja je samo konzumirala običnu hranu za dijetu.

Osim toga, kim grupa izgubila je više masti – 14.64%, za razliku od druge grupe, koji je samo izgubila samo 4,91% masti. Istraživači su zaključili da je filosterol koji sadrži kim razlog zašto se pojačao metabolizam u procesu sagorijevanja masti.

Izvor: zanimljivosti55

U nastavku pogledajte još jedno sjeme koje je zaista spas za žene

Spas za žene,smanjuje bolove u pms-u,povećava grudi,topi kilograme, pomaže poticanje trudova kod trudnica, kod dojilja stvara izuzetno zdravo mlijeko, i pored svega kontroliše diabetes kod diabetičara.

Ako želite da smršate, ali vam teško pada gladovanje, grčko sjeme ili piskavica je pravi dodatak ishrani za vas.

Ovo sitno sjeme koristi se u kulinarstvu i medicini, a čini da se osjećamo sitim čak i ako prepolovimo uobičajene porcije. Pri tome, usporava apsorpciju šećera u stomaku i stimuliše proizvodnju insulina, pa zato pomaže oboljelima od dijabetesa tako što obara nivo šećera u krvi.

Za efikasnu dijetu, treba dodati 10 grama piskavice u doručak, što će smanjiti apetit i pomoći vam da prepolovite ručak. Grčko sjeme možete uzimati i u prahu, a zahvaljujući dejstvu na hormone, može da pojača ljubavnu želju kao i broj i pokretljivost spermatozoida.

U tu svrhu je najbolje nabaviti ulje koje treba koristiti minimum 4 mjeseca.

Jedan od sastojaka u sjemenu piskavice je i fitoestrogen. Ova tvar pomaže ženama u povećanju dojki i zadržavanju vode u tkivu.

Osim povećanja grudi, kod žena će pomoći u stvaranju mlijeka koje će biti bogato željezom. Mlijeko dojilja koje koriste sjeme piskavice pomoći će djeci da dobiju na težini i uz to će ih umiriti.
Ovo sjeme smanjit će bolove u maternici za vrijeme PMS-a, ali i za vrijeme poroda. Također će pomoći u poticanju trudova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here